Farmářské ghí
Ghí neboli tzv. “přepuštěné máslo“ je podle Ajurvédy elixírem života a zdraví. Zamilujete si ho pro jeho jemnou máslovou chuť a vůni s tóny oříšků. Ke klíčovým vlastnostem Farmářského Ghí patří to, že je stabilní při vysokých teplotách a neobsahuje laktózu. Další předností Ghí je, že jej nemusíte skladovat v lednici a díky nulovému obsahu vody vám vydrží velice dlouho. Připravíte z něj skvělá jídla studené i teplé kuchyně.
Ghí je čistý máselný tuk, který vzniká pomalým vařením másla, z něhož se postupně odpaří veškerá voda a odstraní mléčná bílkovina. Díky této speciální úpravě je Ghí stabilní při vysokých teplotách (až 250 °C), a hodí se tak na pečení a smažení. Ghí má všechny přednosti másla, ale neobsahuje laktózu, a proto je vhodné i pro jedince s intolerancí a alergií na laktózu. Ghí je dále oblíbené jako přírodní doplněk stravy.